sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Hope

May I introduce my beautiful girl, Hope? (The pic doesn't do a justice, she looks so much better IRL.)

Saanko esitellä ihastuttavan tytön? (Kuva ei tee oikeutta, luonnossa näyttää niiiin paljon paremmalta.)
Michele (the person who's in charge of charting in HAED) has exceed herself. As you can see, the colours blend like magic and gives just an amazing result. I was like *WOW!* when the page was finished. You might want to ask, why it has taken such a long time to get the page done, but honestly I don't know. It was one of those pages where you're working constantly and loving it, but at the same time the page feels like endless. Maybe I underestimate the amount of confetti, after all her hair and face needed a lot of colour changes.

I've decided to bin Wrath and Evolutionistic. I wasn't happy with the coverage, both were using lots of dark colours and I was stitching them on light fabrics. I had finished four pages of Wrath but it was actually an easy decision. This was a restart already, hopefully the third time will be a charm? ;) But now there are a few others that are higher on my bucket list to be started first.

I'm going to announce the year 2014 of finish free :) Sometimes I feel pressured to stitch (and finish) more frequently, and though it's just a thought which I don't have to take seriously, the year 2014 will be a year of process to me. The only 'rule' will be NOT to finish anything :) I can stitch anything I want, as much as I want, but not finish one. (If you're liking the idea, you can feel free to use it.)

The next update is on Garnet.

Michele (ihminen, joka vastaa HAED:illa mallien suunnittelusta) on ylittänyt itsensä. Kuten näkyy, värit sekoittuvat toisiinsa saumattomasti ja lopputulos, vaikka itse sanonkin, on mahtava. Olin hetken aikaa *WOW!*, kun sivu oli valmis ja viimeiset pistot paikallaan. En osaa oikein sanoa, miksi tämä päivitys on kestänyt näin kauan (tai oikeastaan sivun valmiiksi saaminen). Tämä oli yksi niistä sivuista, jotka tuntuvat loputtomilta, vaikka pistelet koko ajan ja pidät siitä mitä teet. Ehkä aliarvioin yksittäispistojen määrän, loppujen lopuksi hiukset ja kasvot vaativat paljon värinvaihtoa.

Olen päättänyt heittää pois pistelemäni Wrath- ja Evolutionistic-työt. Syy on siinä, että en ollut tyytyväinen pistojälkiin, molemmat käyttivät paljon tummia värejä ja pistelin niitä vaalealle kankaalle. Olin saanut jo neljä sivua valmiiksi Wrath-mallista (joka vastaa yli 28 000 pistoa), mutta päätös oli lopulta aika helppo. Tämäkin oli oikeastaan jo toinen yritys, mutta ehkä kolmas kerta toden sanoo? ;) Mutta tällä hetkellä muutama muu on korkeammalla aloitettavien töiden listalla ennen näitä, joten saatte odotella aloituksia jonkin aikaa.

Olen päättänyt julistaa vuoden 2014 keskeneräisten töiden vuodeksi :) Joskus koen, että minun pitäisi pistellä (ja saada valmiiksi) töitä säännöllisemmin ja useammin, ja vaikka se onkin vain ajatus jota ei tarvitsisi ottaa kauhean tosissaan, vuosi 2014 tulee olemaan prosessi-vuosi minulle. Ainoa 'sääntö' on, että EN saa mitään valmiiksi vuoden 2014 aikana :) Voin pistellä mitä haluan, niin paljon kuin haluan, mutta mitään ei saa tehdä valmiiksi saakka. (Jos pidät tästä ideasta, saat vapaasti lainata sitä.)

Seuraava pistelyvuorossa on Garnet-malli.

7 kommenttia:

 1. UPEA! En ole vieläkään aloittanut yhtään HAED-työtä, vaikka nämä sinun luomuksesi kyllä houkuttelevat kokeilemaan =). Pistelen paraillaan Kustom Kraftsin malleja ja tykkään kyllä kovasti noista isoista pistelyistä, vaikka mitään ei valmistukaan pitkiin aikoihin. Ajatuksesi mitään en saa valmiiksi on kyllä aika hauska, mutta minulla on tapana pistellä vaihtoja ja lapsille ainakin ne perinteiset joulukoristeet, että en siinä mielessä voi osallistua...

  VastaaPoista
 2. Unohtui kysäistä, että kun sinulla on noin paljon noita isoja töitä kesken, että millä perusteella valitset mitä niistä pistelet ja kuinka kauan?

  VastaaPoista
 3. Beautiful!
  I find it also demotivating to think about finishing when I stitch. With those big projects it's about the journey and the love of just stitching, not about finishing. Thinking about that can be frustrating, because it takes such a long time

  VastaaPoista
 4. Wow she looks beautiful. I have her on my wishlist so I'm looking forward seeing how you get on with it. Good luck with your plan for 2014, I agree the ever present 'I must get a finish' can be very stressful.

  VastaaPoista
 5. Wow Nina she is stunning!!! I can imagine she would be even more beautiful in real life.

  I admire your decision to bin Wrath and Evolutionistic as you weren't happy with them. Have you got the second version of Wrath - Michele re-charted it as she wasn't happy with the first version. It was the first sin she charted and after completing the others she re-charted Wrath. Maybe it was serendipity that you didn't like the way Wrath was going so you get to use Wrath v.2!

  Alicia xo

  VastaaPoista
 6. Oops sorry forgot to add that I love your idea of no pressure for a finish. I agree it takes the fun out of it. I prefer the journey anyway, destination - optional! LOL!
  Alicia xo

  VastaaPoista
 7. Thank you very much for your compliments :)

  VIRPI: Yleensä valitsen seuraavan pistelyvuoron saavan työn ihan fiiliksen mukaan. Monesti siinä käy niin, että samalla vaihtuu täysin värimaailma sekä työn intensiivisyys (eli ensimmäinen saattaa sisältää paljon värinvaihtoa ja yksittäispistoja ja jälkimmäinen taas ei, jolloin voin pistellä jokaisen langallisen ns.loppuun ennen värinvaihtoa). Siksipä mulla kai näitä on niin paljon erilaisia aloitettukin, erilaisia ns.comboja. Aina on joku työ, joka minua vetää puoleensa ja jota haluan pistellä, eli harvoin tulee sellaista kyllästymistä siihen itse tekemiseen.

  Mutta se, miten kauan pistelen kutakin työtä riippuu täysin siitä työstä/pistelyajasta. Aikaisemmin pidin siitä, että sain tehdä kokonaisen sivun valmiiksi ennen työn vaihtoa (täysi sivu vastaa n.7000-7500 pistoa), mutta koska pistelyaikaa ei ole enää niin paljon kuin aikaisemmin, olen tullut siihen tulokseen että puoli sivua (tai reilu) on ok. Mutta jos jokin työ on ollut minulla työn alla yli kaksi viikkoa, huomaan tympääntyväni siihen täydellisesti, ns.palan loppuun. Joten pyrin pitämään sitä kahta viikkoa maksimina, jollen sitten pidä siitä ko.työstä "vapaata" esim.viikonlopun ajan keskittymällä hetkeksi johonkin toiseen.

  Kannustan kyllä kokeilemaan HAED-malleja, ovat omalla tavallaan hirmu addiktoivia :) Eivät sisällä jälkipistoja, mitään osapistoja tai solmuja, jonka varmaan tiesitkin. Ja hyvä nyrkkisääntö on, että mitä pienempi työ (ja sisältää runsaasti yksityiskohtia), sitä enemmän on sitä värinvaihtoa ja yksittäispistoja, joka voi oikeasti tuntua välillä ihan kreisiltä. Tiedän, että olet nopea pistelemään, mutta kannattaa valita se malli sillä perusteella, että keskikokoinen työ (120 000 pistoa) vie varmastikin puolesta vuodesta vuoteen täysin sun pistelyajan. Eli jos sillä lopputuloksella (eikä pelkästään vietetyllä ajalla, mikä ehkä mulle painaa nykyään enemmän) on väliä, mikä malli on sen kaiken ajan ja rakkauden väärti? :)

  VastaaPoista