sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Wrath

Aloitin Wrathin uudelleen 25ct Luganalle, puolipistoin. Kangas näkyy enemmän kuin 28ct verrattuna, mutta pistelyn ilo on taas palannut ja se varmaan onkin pääasia :) Tässä on eka sivu, sekä reilu puolet toisesta. Hiukset sisältävät todella paljon yksittäispistoja, joten aikaa tämän väkertämiseen on mennytkin reilusti.

I've restarted Wrath on 25ct (with tent stitches). The coverage isn't that great comparing with 28ct over one, but the feeling of stitching is completely different. And that's the main thing after all :) Here's a page and more than a half from the second one. Her hair is really confetti-heavy, so it has taken a long time get to this point.

3 kommenttia:

  1. Hei tulin lukemaan blogiasi. Hurjasti ihania HAED töitä sinulla:) Haluaisin kysyä tuosta kun pistelet puolipistoilla...mä teen 25 luganalle ristipistoilla niin onko tuo parempi tehdä puolipistoilla? Ainakin nopeampi...

    VastaaPoista
  2. Hei! Vastaan sinulle tähän, toivottavasti luet vielä :) Oikeasti käytän pistoa nimeltä continental tent stitch, mutta sille ei löydy suomenkielistä vastinetta. (Lähin olisi varmaankin käänteinen puolipisto...?) Se on hurjan paljon nopeampaa (tietysti, koska tehdään vain puolet pistosta), jotkut taas ovat sitä mieltä että se on huijaamista. Itse olen yrityksen ja erehdyksen kautta päätynyt tähän ja se toimii mulla parhaiten. Ja eroa ei mielestäni kauempaa edes näe (siis jos vertaa pistoja 25ct kankaalla yhdellä langalla kokopisto ja kahdella langalla puolipisto). Kannattaa varmaankin kokeilla, mikäli olet kiinnostunut. Suurin ongelma on varmaan tuon puolipiston peittävyys, eli se ei vedä vertoja kokopistolle. Siihen taas voi vaikuttaa valitsemalla tummemman kankaan (mikäli malli sisältää paljon mustaa) tai valitsemalla tiheämmän kankaan (toiset käyttää 28ct jolloin peittävyys vetää vertoja kokopistolle). Itse kokeilin tuota 28ct kangasta tähän Wrathiin, mutta totesin sen olevan mulle liian pientä yhden langan yli pistellessä. Mulle tärkeintä on pistelymukavuus ja tekemisen hauskuus. Jos joku haluaa alkaa tiirailemaan suurennuslasilla mun pistelyitä, niin aivan vapaasti ;) Tässä parhain sivusto, jonka löysin tuosta continental tent stitch:istä (en saanut linkitetyksi, joten kopsaa ja liitä): http://www.needlework-tips-and-techniques.com/tent-stitch.html

    VastaaPoista
  3. Ok kiitti hirveesti vastauksesta:) Kävin katsomassa miten pisto tehdään ja teen just päinvastoin niin on varmasti hankala aluksi noin tehdä. Mutta kokeilen kyllä johonkin työhön. Noita Haed töitä on niin paljon joita haluaa tehdä ettei ihmisikä kyllä siihen riitä. Joo eihän noita läheltä katsota ja kuinka moni pistoista tietää jos ei ole käsityö ihminen. Kaukaa niitä yleensä katsotaan. Ajattelen tuota sun "systeemiä" aikaa ja lankaa säästämällä Kiitos:)

    VastaaPoista