lauantai 15. toukokuuta 2010

Systeemi

Olen kehitellyt systeemin, jotta välttyisin kerääntyviltä UFOilta. Haluan, että minulla on monta työtä tekeillä samanaikaisesti (kaipaan vaihtelua). Rakastan uusien töiden aloittamista. Mutta en voi myöskään välttyä siltä, että luonnostaan pidän enemmän toisten töiden pistelystä kuin toisten. Niinpä useimmiten nappaan pisteltäväksi sen työn, joka minua eniten sillä hetkellä kiehtoo. Tästä johtuen eräät työt (kuten vaikkapa Pink Fairies) on jäänyt melkeinpä heitteille.

Tämä minun mallini on muokattu sopivaksi itselleni, mutta se periaatteessa perustuu tähän: http://www.shakespearespeddler.com/nomoreufos.html

Alla luettelen järjestyksen, jonka mukaan aion pistellä, suluissa tuntimäärä, jonka teen ennen siirtymistä seuraavaan projektiin.

Pink Fairies (5h)
I See the Light (5h)

QS A Bunch of Love (10h)

I See the Light (5h)
Pink Fairies (5h)

SHH Now (10h)

Pink Fairies (5h)
I See the Light (5h)

Titania (10h)

I See the Light (5h)
Pink Fairies (5h)

Wrath (10h)

Pink Fairies (5h)
I See the Light (5h)

Diamond (10h)

Ja sitten taas lista alusta. Kuten voi huomata, listassa on pari työtä (Titania ja Diamond), joita en ole vielä edes aloittanut, mutta mahdutin ne mukaan. Molempiin olen ostanut jo langat ja kankaat, aloitus vain on tekemättä. Samaten pari työtä listasta myös puuttuu; Nalle Puh syntymätaulu ja Nalle Puhin muotokuvat. Ensimmäinen on muutaman päivän työtä vaille valmis, joten en nähnyt järkeä mahduttaa sitä tähän mukaan (sitä paitsi jälkipistoja teen joka päivä vähän, koska kuuluvat inhokkeihini). Jälkimmäinen on "välipalani", kuten aikaisemmin jo mainitsin. Tarvitsen saada tehdä sitä silloin, kun pieni hetki liikenee, en siis mitenkään systemaattisesti. Listasta puuttuu myös yksi ja ainoa UFOni, jota en ole edes maininnut näillä sivuilla. Ajattelin kuitenkin ryhdistäytyä ja pistellä sen valmiiksi alkuviikon aikana. Siitä kun ihan rehellisesti sanoen puuttuu enää yksi tai kaksi langallista...

Noita tuntimääriä katsellessa nousee mieleen varmaan kysymys, miksi joihinkin olen merkannut 10h ja joihinkin vain 5h. Ja miksi nuo kaksi työtä toistuvat joka välissä, milloin mitenkin päin? Mietin hieman värimaailmaa ja sen mukaan on määräytynyt töiden paikka listallani. Halusin hieman raikkaista ja värikkäistä töistä vastapainoa tummille väreille ja tummalle kankaalle, samoin kankaan tiheydet (onko kyseessä siis 16ct, 18ct, 25ct vai 28ct) tuovat vaihtelua. Ja tuntimäärät (ja tiheät toistot) tulevat työn kiireellisyyden mukaan. Pink Fairies on liitetty mukaan erääseen blogiin, johon toivon voivani esitellä edistymistäni suhteellisen usein. I See the Light on kesätyöni, joten siksi sen kanssa on myös kiire. Toivon saavani sen melkeinpä puoleen väliin, ennen kuin laitan sen talviteloille. Totesin kuitenkin, että koska toistuvat noin usein, en jaksa niitä pistellä sitä 10h vaihdotta. Niinpä parempi pistellä niitä 5h usein, kuin 10h kerran kahdessa kuukaudessa :)

Tulipas pitkä sepustus, mutta halusin tämän tallentaa myös tänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti